Lid worden

Check de Minerva EL CID-website voor actuele informatie over de EL CID-week, jouw inschrijving en de introductienieuwsbrief!

Lid worden bij L.S.V Minerva is de beste beslissing van je studententijd. Een lidmaatschap bij de Vereniging is een verrijking op vele vlakken. Doe organisatorische ervaring op in een commissie. Verbreed je professionele horizon tijdens onze symposia en lezingen. Ontplooi jezelf op creatief vlak bij een van de subverenigingen. En smeed vriendschappen voor de rest van je leven via onder andere jouw jaarclub! Kortom, met een lidmaatschap op zak kun je jezelf optimaal ontwikkelen. Jouw toekomst is mooier met L.S.V. Minerva.

L.S.V. Minerva is zo veelzijdig als haar leden. Als je lid wordt, profiteer je van die diversiteit. Vind een kamer in het centrum van Leiden, via onze Huizencommissie. Ontdek nieuwe sporten bij een van onze subverenigingen. Of ga voor die bijzondere minor met een beurs van het Minerva Scholarship Fund. Het lidmaatschap is er voor iedereen.

Informatie inschrijvingen en loting:

Aankomend jaar zal er weer een jaar van maximaal 600 eerstejaars worden aangenomen. Mocht het aantal inschrijvingen hoger dan 600 zijn, zal er dus een loting plaatsvinden. Er zal één loting moment zijn aan het eind van de El Cid week. Iedereen hoort voor het begin van de Kennismakingstijd of hij of zij is ingeloot.

Toegangseisen deelname loting

Om deel te kunnen nemen aan de loting zijn er vier eisen:

  • Je gaat aankomend jaar studeren aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden.
  • Je bent aankomend jaar eerste- of tweedejaars bachelor student(e).
  • Je hebt je op het moment van inschrijven niet tegelijkertijd ingeschreven bij andere bij de Algemene Senaten Vergadering aangesloten corpora of bij de Leidse studentenverenigingen L.V.V.S. Augustinus of A.L.S.V. Quintus. Kortom, je schrijft je dus alleen in bij L.S.V. Minerva.
  • Je bent op uiterlijk 5 september 2021 minimaal 18 en maximaal 23 jaar oud.

N.B.: Ben je aankomend derdejaars bachelor student(e) of ben je ouder dan 23 jaar en wil je je toch inschrijven? Stuur dan een mail naar  coco@lsvminerva.nl met je motivatie om lid te worden.

 

 

Wegingsfactoren loting

Voldoe je aan alle bovenstaande eisen, dan kun je deelnemen aan de loting. Voor deze loting zijn er twee factoren die invloed hebben op de wegingsfactor:

  • Ben je afgelopen jaar uitgeloot bij onze vereniging? Dan krijg je een grotere wegingsfactor.
  • Ben je lid van een van de subverenigingen van L.S.V. Minerva? Dan krijg je ook een grotere wegingsfactor.

Bovenstaande wegingsfactoren stapelen op als je aan beide factoren voldoet.

Naast deze wegingsfactoren zal er rekening gehouden worden met de verhouding tussen man en vrouw en tussen eerstejaars en tweedejaars studenten.

Bij verdere vragen over de inschrijvingen en loting, mail naar coco@lsvminerva.nl.

Vrienden voor het leven

De mooiste periode van je leven met je beste vrienden

Wonen in levendig Leiden

Mogelijk in hartje Leiden wonen in een van onze 165 huizen

Succesvol studeren

Volop ontwikkelen met symposia & bedrijvendiners

Geweldige toekomst

Eindeloze kansen via een (inter)nationaal netwerk

Iets voor jou?

Heb jij het in je om lid te worden? Wil jij een geweldige studententijd hebben? Vaardigheden leren die altijd van pas komen? Kennismaken met een diverse groep mensen? Genieten van je hobby’s met je beste vrienden? Dan is het lidmaatschap van L.S.V. Minerva iets voor jou.

Klaar om het avontuur van je leven te beginnen?