Lid worden

Check de Minerva EL CID-website voor actuele informatie over de EL CID-week, jouw inschrijving en de introductienieuwsbrief!

Lid worden bij L.S.V Minerva is de beste beslissing van je studententijd. Een lidmaatschap bij de Vereniging is een verrijking op vele vlakken. Doe organisatorische ervaring op in een commissie. Verbreed je professionele horizon tijdens onze symposia en lezingen. Ontplooi jezelf op creatief vlak bij een van de subverenigingen. En smeed vriendschappen voor de rest van je leven via onder andere jouw jaarclub! Kortom, met een lidmaatschap op zak kun je jezelf optimaal ontwikkelen. Jouw toekomst is mooier met L.S.V. Minerva.

L.S.V. Minerva is zo veelzijdig als haar leden. Als je lid wordt, profiteer je van die diversiteit. Vind een kamer in het centrum van Leiden, via onze Huizencommissie. Ontdek nieuwe sporten bij een van onze subverenigingen. Of ga voor die bijzondere minor met een beurs van het Minerva Scholarship Fund. Het lidmaatschap is er voor iedereen.

Informatie inschrijvingen en loting:

LSV Minerva verwacht in de zomer van 2022 meer inschrijvingen te ontvangen dan dat er plaatsen zullen zijn voor het eerstejaar in 2022-2023. De Bestuursgang heeft besloten om komende zomer een maximum aantal van zeshonderd Leden in te schrijven of in te loten.

Waarom een loting?

LSV Minerva telt bijna 2700 Leden en is daarmee een van de grootste studentenverenigingen van Nederland. De afgelopen jaren is LSV Minerva enorm gegroeid. Binnen een Vereniging staat de kwaliteit van het lidmaatschap altijd vooraan. Een kwalitatief goed lidmaatschap houdt in dat Leden een plekje kunnen vinden in een van de vele structuren die onze Vereniging te bieden heeft. Denk daarbij aan structuren zoals subverenigingen, huizen, subcommissies en gezelschappen.

Hoewel LSV Minerva graag open staat voor iedereen die lid wilt worden van onze Vereniging, is de groeicapaciteit van Vereniging en Sociëteit niet oneindig en zijn we dus genoodzaakt een Ledenstop te hanteren van maximaal 600 eerstejaars in het jaar 2022-2023. 

Wanneer mag je meedoen met de loting?

De vereisten om mee te mogen doen aan de loting zijn: 

  • Je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling aan de Universiteit Leiden (incl. faculteit UL in Den Haag) of de Hogeschool Leiden;
  • Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 22 jaar oud op 2 september (ben je op 2 september 23 jaar oud, dan volgt een ballotage[1]);
  • Je bent niet lid en wilt ook niet lid worden van een van de door de Algemene Senaten Vergadering (ASV) erkende corpora;
  • Je bent niet lid en wilt ook niet lid worden van een van de andere Leidse studentenverenigingen: Augustinus en Quintus.

[1] De ballotage houdt een uitleg in middels een motivatiebrief naar assessorii@lsvminerva.nl en een gesprek met de Bestuursgang waarom jij op 2 september 2022 ouder dan 22 jaar bent. Het betreft een motivatie waarom jij ondanks het overschrijden van de leeftijdsgrens wenst mee te doen met de loting om lid te worden van de LSV Minerva.

 

 

Wanneer krijg je een aangepaste weging in de loting? 

Voldoe je aan alle bovenstaande eisen, dan kun je deelnemen aan de loting. Voor deze loting zijn er factoren die invloed hebben op de wegingsfactor:

Zwaardere weging:

  • Je bent vorig jaar uitgeloot bij LSV Minerva (+1 lot)
  • Je bent vorig jaar, én het jaar daarvoor uitgeloot bij LSV Minerva (+1 lot)
  • Je bent ingeschreven vóór 20 juli 2022 van één van de subverenigingen van LSV Minerva (+ 0.25 lot)

Lichtere weging:

  • Je zit in het jaar 2022-2023 in de masterfase van je studie. (- 0,25 lot)
  • Je bent 22 jaar of ouder op de start van het academisch jaar. (-0.25 lot)

Vragen loting:

Bij verdere vragen over de inschrijvingen en loting, mail naar coco@lsvminerva.nl.

 

Vrienden voor het leven

De mooiste periode van je leven met je beste vrienden

Wonen in levendig Leiden

Mogelijk in hartje Leiden wonen in een van onze 165 huizen

Succesvol studeren

Volop ontwikkelen met symposia & bedrijvendiners

Geweldige toekomst

Eindeloze kansen via een (inter)nationaal netwerk

Iets voor jou?

Heb jij het in je om lid te worden? Wil jij een geweldige studententijd hebben? Vaardigheden leren die altijd van pas komen? Kennismaken met een diverse groep mensen? Genieten van je hobby’s met je beste vrienden? Dan is het lidmaatschap van L.S.V. Minerva iets voor jou.

Klaar om het avontuur van je leven te beginnen?