Subverenigingen

Subverenigingen zijn een erg belangrijk onderdeel van het verenigingsleven van Minerva. Deze zijn opgericht in de tijd dat Minerva nog meer leden had. Er bestond een behoefte aan kleinere en hechtere groepen. Dit resulteerde in een ruim aanbod van subverenigingen die tot de dag van vandaag nog bestaan.

Op dit moment zijn er ruim 20 subverenigingen actief. Binnen een subvereniging is er ruimte om een sport of hobby op te pakken. Zo kunnen leden van L.S.V. Minerva hun interesses ook binnen de vereniging uitoefenen en (her)ontdekt iedereen zijn talenten!

Soorten subverenigingen

L.S.V. Minerva kent verschillende soorten subverenigingen. Hieronder vallen 12 sportieve subverenigingen, maar ook verschillende creatieve of muzikale verenigingen.

Een welbekende subvereniging is de Koninklijke Studenten Roeivereniging Njord. Deze roeivereniging is de oudste studentenroeivereniging van Nederland en heeft haar eigen Sociëteit.

Ook studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo is een Leids begrip. Deze subvereniging van L.S.V. Minerva heeft o.a. een orkest, koor en madrigaal koor.

Verdieping van het lidmaatschap

De meeste leden van L.S.V. Minerva zijn lid van een subvereniging. Deze verenigingen bieden een nieuwe dimensie binnen de Vereniging. Een hobby of sport beoefenen met andere leden zorgt voor vriendschappen buiten je jaarclub of commissie. De subvereninigingen maken het goed mogelijk om  je hobby je blijven uitoefenen of om een nieuwe te beginnen!

Sportieve Subverenigingen
  • Arena Studiosorum (1830)
  • Leids Studenten Schaak Gezelschap ‘Morphy’ (1863)
  • K.L.S.V.t.O.i.d.W. ‘Pro Patria’ (1866)