Investeren in huizen

Op het moment is er sprake van een grote kloof tussen de stijgende vraag naar woningen en het zeer krappe aanbod op de huizenmarkt. Ook studenten in Leiden worden hiermee geconfronteerd. Huisbazen heffen bestaande studentenhuizen op en verbouwen ze tot appartementen. De leden prefereren over het algemeen het wonen in een van de Ledenhuizen. Elk jaar worden er op de hospiteer evenementen tijdens en na de kennismakingstijd, direct nieuwe eerstejaars ingestemd. De doorstroming van bewoners wordt op deze manier een zelfregulerend systeem, dit zorgt ervoor dat de kans dat een huis leeg komt te staan nihil is. Ieder jaar komen er gelukkig al een aantal nieuwe Ledenhuizen bij. Ondanks deze nieuwe huizen komt het ieder jaar alsnog voor dat een deel van onze leden geen plek in een Ledenhuis kan vinden. De Huizencommissie zet zich in om zoveel mogelijk leden een fijne plek te kunnen bieden. Hiervoor hebben wij echter wel hulp nodig van investeerders.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: uill@lsvminerva.nl

Huizencommissie
v.l.n.r.: Coco van Peijpe, Per Meininger, Charlotte Oosterlee, Lorenzo van der Weiden, Lisa Janse, Floris Bosman, Maxime Graveland, Sergen Tuzgöl, Lotte van Asten

U.I.L.L.

De Huizencommissie van L.S.V. Minerva zet zich onder andere in voor het oprichten van nieuwe Ledenhuizen. Hiervoor is echter wel hulp nodig van investeerders. Vandaar dat de Huizencommissie van L.S.V. Minerva een nieuw initiatief heeft opgericht in 2022: Uitbreiding en Investering Leidse Ledenhuizen, afgekort U.I.L.L. Doormiddel van dit initiatief proberen wij in gesprek te komen met ouders en/of reünisten die mogelijk geïnteresseerd zijn om te investeren. De samenwerking tussen de investeerder en de huizencommissie kan vervolgens ingericht worden naar de wens van de investeerder. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld op de hoogte houden wanneer mogelijk geschikte panden in de verkoop komen. Daarnaast hebben wij contact met alle leden die nog op zoek zijn naar een ledenhuis zodat er snel en gemakkelijk leden uit verschillende jaren in geplaatst kunnen worden.

Interesse?

Wat zou jij voor ons kunnen betekenen? We zoeken mensen die geïnteresseerd zijn in het (mede)financieren van Minervahuizen. Verder zijn we op zoek naar mensen met investeringsmogelijkheden en contacten binnen de Leidse woningmarkt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een samenwerking of naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of ideeën hebben, stuur dan een e-mail naar: uill@lsvminerva.nl of een berichtje op onze Linkedin. Vrijblijvend zijn wij bereid u te informeren omtrent de talloze aspecten die dit verhaal met zich meebrengt. Of u nu zelf geïnteresseerd bent, of wellicht zelfs met een groep, bijvoorbeeld uw jaarclub, wilt investeren, laat het ons vooral weten. Verder hebben wij recent onderzoek gedaan onder alle Leden en zijn de uitkomsten hiervan, samen met verdere informatie te vinden in deze UILL factsheet. Neem gerust een kijkje als bovenstaande tekst je interesse heeft gewekt.